دسته‌بندی نشده

آشنایی با کاربرد انواع بلبرینگ

article1

بلبرینگ چیست؟

در صنعت فولاد و در صنعت خودروسازی نام بلبرینگ بسیار شنیده می‌شود و بلبرینگ جزو لاینفک این دو صنعت است، حال این سوال مطرح است: بلبرینگ چیست و چه کاربردی دارد؟ اجزای سازنده آن چه هستند؟ و چه نقشی در این دو صنعت دارد؟

در ابتدا می‌خواهیم توجه شما را به یک نکته مهم جلب کنیم: بلبرینگ‌ها و رولبرینگ‌ها زیر مجموعه یاتاقان‌های گردشی هستند که لازم است با هم اشتباه گرفته نشوند، در این مقاله بلبرینگ‌ها را بررسی می‌کنیم.

بلبرینگ لغتی انگلیسی و ترکیب دو لغت ball و bearing است. معادل فارسی آن یاتاقان توپی است. بلبرینگ‌ها عموما از پنج قسمت تشکیل شده‌اند. اجزای سازنده بلبرینگ در حالت کلی عبارت است از: قفسه، ساچمه، رینگ خارجی، کاسه نمد فلزی و رینگ داخلی.

کاربرد بلبرینگ چیست؟

کاهش اصطکاک گردشی در ماشین‌آلات و قطعات صنعتی. این قطعه فولادی پرکاربرد، بارهای محوری را کنترل می‌کند. در واقع بلبرینگ‌ها سبب می‌شوند که با کم کردن اصطکاک اجزای قطعه صنعتی بزرگ‌تر که بلبرینگ جزوی از آن است مثل چرخ یک اتومبیل یا اجزای گردشی و چرخشی یک ماشین صنعتی، راحت روی هم بلغزند و ساییده نشوند. بلبرینگ در نهایت موجب دو امر می‌شود: افزایش سرعت و افزایش طول عمر قطعات و چرخ‌ها، به این صورت که با استفاده از پایین آوردن اصطکاک احتمال فرسودگی قطعات کاهش می‌یابد و دیرتر مستهلک می‌شوند.

انواع بلبرینگ

بلبرینگ‌ها با توجه به نیازهای گوناگون در صنعت و قطعات صنعتی به چند دسته تقسیم می‌شوند که هر کدام از این دسته‌ها بار مشخصی را تحمل می‌کنند و کاربرد منحصر به خود را دارند. به طور کلی بلبرینگ‌ها به 4 نوع تقسیم می‌شوند که عبارتند از: بلبرینگ شیار عمیق ، بلبرینگ خود تنظیم ، بلبرینگ تماس زاویه ایی و بلبرینگ کف گرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.